Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü’ne Hazırlıkta Çiçek Sektörü

Anneler Günü yaklaşırken, çiçek sektörü yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor. Seralardan toplanan çiçekler özenle paketlenerek, hem yurt içine hem de yurt dışına sevkiyatı yapılacak.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, yurt dışına kara yoluyla gönderilecek sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderildiğini belirtti.

Yılmaz, sektör açısından Anneler Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderileceği bekleniyor, bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geliyor” dedi.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, kesme çiçek ve salon bitkilerinde taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Geçen yıla göre ihracatın arttığını dile getiren Yılmaz, “30’dan fazla ülkeye çiçek ihracatı gerçekleştirdik. Hollanda, en büyük pazarımız olmaya devam ederken, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de yoğun kesme çiçek gönderiyoruz. Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri ise dış mekan ve salon bitkilerinde ciddi alıcılar konumunda” şeklinde konuştu.

Farklı Renklerde Çiçek Talepleri

Yılmaz, ülkelerin farklı renk tercihlerine değinerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlarda çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediğini aktardı. Üreticilerin, taleplere göre üretim yaptığını belirten Yılmaz, iç pazarda da yoğun bir talep olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini söyledi.

Related Posts

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: Faizde yüzde 42,5’a süratle dönmemiz lazım

Aran, mevcut ekonomi programının enflasyonu düşürme hedefinin çok değerli olduğunu vurgularken daha “bütünsel” bir program ile sanayicilere de destek sağlanması gerektiğini belirtti

Konut enflasyonun ateşi düşmüyor: Barınmak mümkün değil!

TÜRK-İŞ’in ardından TÜİK’in Nisan 2025 enflasyon verileri de yüksek fiyat artışlarının sürdüğünü ortaya koydu. TÜFE, aylık %3, yıllık ise %37,8 artış gösterirken, 12 aylık ortalamalara göre enflasyon %48,7’ye ulaştı. 2025’in ilk dört ayında toplam …

DİSK-AR: Asgari ücrete Temmuz 2025’te zam yapılmasını kaçınılmaz

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Mayıs 2025’e ait “Ücret Kayıpları İzleme Raporu”nu yayımladı. Raporda, 2025’in ilk dört ayında enflasyonun emek gelirlerinde (ücret, maaş ve aylık) en az 176 milyar 600 milyon TL erittiği …

Bir sonraki Teknofest Şam’da yapılamaz mı? Tarih, coğrafya bizi şah damarınızdan yakaladı. Kıbrıs, Şam, Gazze, Beyrut: Yakın olan İsrail değil, biziz. Yüzyıllar dayanamadı, İsrail mi dayanacak?

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki haritalar fiziki haritalara gö re çok büyük ve birbirine çok yakın. Çünkü zihinlerimiz yakın, çünkü kalplerimiz yakın. Çünkü duygu dünyamız, birlikte gelecek tasavvurumuz yakın. Çünkü siyasi genetiğimiz aynı. İstanbul ile Kahire’nin, Şam ile Beyrut’un, Bağdat ile İsfahan’ın , Bursa ile Bosna’nın, Gazze ile kalplerimizin arasına kimseler sınır koyamaz, koyamıyor da. TARİH, COĞRAFYA BİZİ ŞAH DAMARIMIZDAN YAKALADI… Tarih, coğrafya ve şehirler bizi şah damarımızdan yakalayıp,

Merkez Bankası zam listesini açıkladı: Hangi kalem ne kadar zamlandı?

TCMB, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre, yıllık enflasyon enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydetti. Aylık bazda fiyat artışıyla öne çıkan gruplar enerji ve temel mal oldu. Enerji grubu fiyat …

Otomotiv şirketleri frene bastı! Borsada yatırımcısına sadece bir firma kazandırdı

Borsa İstanbul’da işlem gören 8 otomotiv şirketinden sadece Tofaş nisan ayında yatırımcısına kazandırırken, en fazla düşüş Otokar’ın hisselerinde görüldü. ABD ile Çin arasındaki olası tarife görüşmelerine yönelik iyimserlikler artarken, ABD Başkanı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir