Sırrı Süreyya Önder’in Aort Damarı Yırtılması Üzerine Uzmanlardan Açıklama

Aort Damarı Yırtılan Sırrı Süreyya Önder’in Durumu Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi

BURSA – TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in aort damarı yırtılmasıyla ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekiyor. Doruk Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Yurtdaş, aort diseksiyonu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yurtdaş, “Aort duvarının iç katmanının yırtılması sonucu oluşan ve hayati tehlike arz eden bir durumdur. Genellikle ani başlayan ve göğüs veya sırt ağrısıyla kendini gösteren bu durum, acil tıbbi müdahale gerektirir” ifadelerini kullandı.

Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra ameliyat edildi ve tedavisi devam ediyor. Durumu ciddiyetini koruyan Önder’in aort diseksiyonu geçirmesine sebep olan faktörleri açıklayan Prof. Dr. Yurtdaş, 60 yaş üstü erkeklerin ve hipertansiyon hastalarının risk altında olduğunu vurguladı.

Hipertansiyon, bağ dokusu hastalıkları, damar sertliği, aort anevrizması, göğüs travması, doğumsal kalp ve damar bozuklukları gibi faktörlerin aort damarı yırtılmasına yol açabileceğini belirten Yurtdaş, ileri yaş, genetik yatkınlık ve uyarıcı madde kullanımının da riski artırdığını söyledi. Özellikle aort diseksiyonu öyküsü olanlar ve genetik bağ dokusu hastalığı taşıyan bireylerin daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.


Sırrı Süreyya Önder'in Aort Damarı Yırtılması

Reklamdır

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor.