Gazze’de Yetersiz Beslenme Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze’de İsrail Engeline Takılan Yardım Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana yardım girişine izin vermemesi sonucu yeterli beslenme ve ilaç sıkıntısı yaşayan 11 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2,3 milyon kişi, İsrail’in yardım girişlerini engellemesiyle gittikçe derinleşen gıda ve ilaç sıkıntısıyla mücadele ediyor.

Filistinliler, İsrail saldırıları ve zorla yerinden edilmeye ek olarak temel yaşam gereksinimlerinin karşılanmamasıyla baş etmeye çalışıyor.

Nusayrat Mülteci Kampı’nda yaşayan 11 aylık Uday Ahmed isimli bebek, yetersiz beslenme ve ilaç sıkıntısı nedeniyle hayatını kaybetti.

Annesi Esma Haydar Ahmed, bebeğin beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek Gazze’deki ablukanın insanların hayatta kalma mücadelesini zorlaştırdığını ifade etti.

Gazze’deki sağlık sorunlarına dikkat çeken Esma, savaşın, yıkımın ve sınır kapılarının kapalı olmasının bölgedeki ilaç sıkıntısını artırdığını vurguladı.

Esma, oğlunun kaybının ardından Gazze’ye daha fazla insani yardımın ulaştırılması gerektiğini ve uluslararası toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş ise İsrail’in insani yardımı engellemesinin sonucunda yetersiz beslenme nedeniyle 11 aylık bebeğin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı insani yardım engelinin kaldırılması çağrısında bulunan Berş, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybeden 53 çocuğun olduğunu söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mustafa Deveci – Güncel

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.