Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

Sağlıklı Tatil Trendi: Zihinleri Boşaltmak ve Dinlenmek

Tatilde sık sık zihnimizi işgal eden düşünceler, rahatlamamızı zorlaştırabilir. Boş vakitlerin ne kadar sürdüğünü hesaplamak veya geri döndüğümüzde karşımızda yüzlerce e-posta görüntülemek, tatilimizi tam olarak dinlenme fırsatına dönüştürmemize engel olabilir.

Günlük iş stresinden uzaklaşabilenler bile TikTok ve Instagram gibi platformlarda dolaşarak anın keyfini çıkaramayabilirler. Ancak, genellikle dijital dünyaya en bağlı olarak nitelendirilen Z kuşağı, artık bilinçli bir şekilde hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı düşünerek tatil yapma eğiliminde.

Sağlıklı Tatil Trendiyle İlgili Artan İlgi

Otel ve gastronomi haber sitesi Hogapage’in raporuna göre, 3.300 katılımcıyla yapılan bir ankette, katılımcıların %15’i günlük yaşantılarından sıkıldıklarını belirtti.

Katılımcıların üçte biri ise sağlıklı yaşam tarzını benimsemekte zorlandığını dile getirdi. Bu sorunlar, yeni sağlıklı tatil trendinin temelini oluşturuyor.

Ankete katılanların yarısından fazlası, beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada sunan bütüncül bir tatil konseptine ilgi duyduklarını belirtti.

Üçte birinden fazlası ise bireysel programlara ve uzmanlar tarafından verilen kişisel koçluk hizmetlerine ilgi gösterdi.

JOMO Seyahatleri Z Kuşağı Arasında Popülerleşiyor

Yeni sağlıklı yaşam tatil anlayışı, sadece tatil sırasında rahatlama sağlayarak kalmıyor, aynı zamanda günlük hayatta uygulanabilecek stratejiler sunmayı hedefliyor. Mintel’in 2024 Z Kuşağı Yaşam Tarzları Raporu’na göre, bu kuşağın en büyük öncelikleri arasında fiziksel ve ruhsal sağlık öne çıkıyor. Finansal yönetim, aile ve arkadaşlarla geçirilen zaman, ve hobiler diğer öncelikler arasında yer alıyor.

JOMO (Joy of Missing Out) seyahatleri, Z kuşağı için tatil anlayışını yeniden şekillendiriyor. Bu trend, tatilin sadece bir kaçış olmanın ötesinde, daha sağlıklı ve dengeli bir yaşamın başlangıcı olmayı amaçlıyor.

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.