Cevizin 3 yeni faydası daha bulundu! Özellikle her sabah tüketenler çok şanslı

Düzenli ceviz tüketiminin insan sağlığı üzerinde önemli faydaları bulunuyor. Bağırsak ve beyin sağlığına çok iyi gelirken ceviz sperm kalitesini de artırıyor. 

Faydaları saymakla bitmeyen cevizin yenide faydaları da ortaya çıktı. Güney Avustralya Üniversitesi bilim insanları, “Nutrients” dergisinde yayımlanan araştırmalarına göre ceviz, stres seviyesini düşürüyor, ruhsal dengeyi güçlendiriyor ve uyku kalitesini artırıyor.

Uzmanlar, bu etkinin cevizin bağırsak mikrobiyotasına yaptığı olumlu etkilerden kaynaklandığını vurguluyor. Bilindiği üzere bağırsak mikroflorası, ruh hali ve psikolojik sağlıkla doğrudan ilişkili. Olumsuz değişiklikler stres seviyesini artırabilirken, cevizin içeriği bu dengeyi korumaya yardımcı oluyor.

16 HAFTALIK DENEY SONUCUNDA ORTAYA ÇIKTI

Araştırmaya katılan 80 öğrenci iki gruba ayrıldı. Birinci gruptaki öğrenciler 16 hafta boyunca her gün belirli miktarda ceviz tüketti. İkinci grup ise normal beslenme düzenini sürdürdü. Sonuçlara göre ceviz tüketen öğrencilerde ruh sağlığı göstergeleri iyileşti, uyku düzeni toparlandı ve genel ruh hali yükseldi.

 Buna karşılık ceviz yemeyen grupta, özellikle sınav öncesi stres ve ruhsal çöküntü seviyeleri keskin biçimde arttı.

Related Posts

Bakan Memişoğlu: Toplumumuzun üçte birinin sorunu olan sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Toplumumuzun üçte birinin sorunu olan sigara ve tütün alışkanlığından vazgeçelim. Bugünkü sorunumuz sadece tütün değil maalesef. Elektronik sigaraların içinde hangi maddenin olduğunu doğru dürüst bilmiyoruz. Özellikle gençlerin bu tür alışkanlıklara başlamaması lazım. Her türlü bu bağımlılıklar maalesef insanımıza, sağlığımıza zararlı” dedi.

Mikrobiyota devrimi: Gelecek bağırsakta mı saklı?

ilim insanları artık bağırsaklarımızın ikinci değil birinci beyin olabileceğini söylüyor. Gelecekte kişiye özel diyetler, akıllı bakteriler ve dışkı bankaları hayatımıza girebilir. İkrobiyom, sadece sindirim değil; kararlarımız, ruh halimiz, bağışıklığımız ve hatta yaşlanma süremiz üzerinde de belirleyici olabilir. Gelecek bağırsakta mı başlıyor?

Uzmanı uyardı: Gençlerde beyin kanaması görülme oranı giderek artıyor!

Uzmanı uyardı: Gençlerde beyin kanaması görülme oranı giderek artıyor!

Mor besinlerin farkı

Antosiyanin; bitkilere mavi, mor ve kırmızı renkleri veren doğal pigmenttir. Bu sayede meyve sebzeler çok güçlü antioksidanlara dönüşür. Kalpten, kan basıncını düşürmeye ve kanser riskini azaltmaya kadar birçok faydası olan bu yiyecekler günlük beslenmeye eklenmelidir.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.