Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor






Bitki Çaylarına Dikkat! Özel Ümit Hastanesi’nden Uyarı

Bitki Çaylarına Dikkat! Özel Ümit Hastanesi’nden Uyarı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilo vermek veya forma girmek isteyenler, çoğunlukla spor ve egzersiz yapmanın yanı sıra yeşil çay, papatya gibi bitkisel çayları tercih ediyor. Ancak, uzman görüşü olmadan toplanan ve kaynatılan bu çaylar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Özel Ümit Hastanesi Diyetisyeni Şükriye Eral, özellikle kontroldışı zayıflama çaylarının kalp ritim bozukluklarından böbrek ve karaciğer problemlerine kadar çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirtti.

Kontrolsüz Bitki Çayı Tüketimine Dikkat

Özel Ümit Hastanesi’nden Diyetisyen Şükriye Eral, yeşil çay gibi popüler besinlerin aşırı tüketimine dikkat çekerek, kontrolsüz bitki çayları ve yağ yakıcı kürlerin zararlarına değindi. Eral, bu tür çayların tansiyon dengesizliklerinden karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında sorunlara kadar çeşitli sağlık risklerine neden olabileceğini vurguladı.

Besinlerin Tüketim Miktarına Dikkat Edilmeli

Diyetisyen Şükriye Eral, bitkisel ürünlerin uzman kontrolünde ve güvenilir kaynaklardan satın alınması gerektiğini belirtti. Fitoterapik ürünlerin bilinçsiz kullanımının sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ifade eden Eral, besinlerin tüketim miktarının çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, besinlerin ilaçlarla etkileşimine dikkat edilmesi gerektiğini ve kontrollü tüketim konusunda halkı bilinçlendirmenin önemine değindi.


Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

Gebelikte yapılan bu hata erken doğuma yol açabilir

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Bilgesoy, gebelikte çiğ veya az pişmiş et tüketiminin toksoplazma gibi parazitlere bağlı düşük ve erken doğum riskini artırabileceğini belirtti. Hamilelikte sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Skolyoz Tedavisi Nasıl Olmalı?

Skolyoz tedavisi nasıl olmalı? Skolyoz, omurgaya önden ya da arkadan bakıldığında sağa veya sola doğru eğrilik görülmesi ile anlaşılıyor.