Beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi ilk kez bir insana yerleştirildi

Paradromics adlı nöroteknoloji girişimi, bir insana beyin-bilgisayar arayüzü yerleştirmeyi başaran ilk şirket olduğunu duyurdu. Hastanın beynine sadece 20 dakika için yerleştirilen cihaz, güvenli bir şekilde çıkarıldı. Bu başarılı operasyon, insan beynine cihazların güvenle yerleştirilebileceğini kanıtladı.

Klinik denemeler devam ediyor

Kronik hastalıkları olan veya bazı yeteneklerini kaybetmiş insanların yaşam kalitelerini artırmak amacıyla beyne çip yerleştirme çalışmaları sürdürülüyor. Bu alandaki en önde gelen girişimlerden biri olan Neuralink daha önce başarılı sonuçlar elde etmişti.

Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Paradromics, son operasyonun detaylarını paylaştı. Michigan Üniversitesi’nde epilepsi tedavisi gören bir hastaya uygulanan cerrahi işlemle beyne yerleştirilen cihaz, sinirsel aktiviteyi başarıyla kaydetti.

Paradromics, ilerleyen aylarda teknolojinin insan vücudunda uzun vadeli güvenliğini ve kullanımını araştırmak için bir klinik deney başlatmayı planlıyor.

Paradromics’un kurucusu ve CEO’su Matt Angle, CNBC’ye verdiği röportajda şunları dile getirdi: “Koyunlar üzerinde gerçekleştirdiğimiz denemeler, cihazımızın verimliliği ve dayanıklılığı konusunda en iyisi olduğunu kanıtladı. Şimdi insanlarla uyumunu da gösterdik. Bu oldukça heyecan verici ve gelecek klinik denememiz için heyecanlanmamıza neden oluyor.”

Related Posts

Bilek güreşi branşında Kayseri’ye 45 madalya

Bu yıl 45 madalya alınan bilek güreşi branşında önemli derecelere imza atan sporcular; Kayseri Gençlik ve Sporİl Müdürü Ali İhsanKabakcı’yı ziyaret etti.

Google Haritalar, metrodan daha hızlı çıkmak için doğru vagonu öneriyor

Google Haritalar, şehir içi toplu taşıma kullanıcılarını sevindirecek bir özellikle güncellendi. Yeni özellikle birlikte uygulama, metro yolculuklarında istasyon çıkışına en yakın olan vagonu önermeye başladı. Böylece kullanıcılar, kalabalığı aşmakla zaman kaybetmeden metrodan en kısa sürede çıkabilecek.

Bir molekülün kas yaşlanmasını yavaşlattığı bulundu

Bilim insanları, tek doz tedavinin kas fonksiyonunu geri kazanmak için yeterli olabileceğini söylüyor.

‘Şehir yok edici’ asteroidin Ay’a çarpma ihtimali arttı

Dünya’ya çarpma riskiyle keşfedilen ve dikkatleri üzerine çeken 2024 YR4 asteroidinin Ay’a çarpma ihtimali önemli ölçüde arttı.

Trafik ışıklarını okuyabilen kuş!

Kent ortamında gözlemlenen bir atmaca, serçelere yaklaşmak için trafik ışıklarının kırmızı yanmasını bekliyor, ardından park halindeki araçların arkasına saklanarak hedefine sessizce yaklaşıyor. Bu davranış, kuşların çevre koşullarına beklenmedik şekillerde uyum sağlayabildiğini gösteriyor.

Kingston yeni nesil harici SSD’lerini piyasaya sürdü

Kingston Technology, XS2000, XS1000 ve XS1000R modellerini kapsayan yenilenmiş XS Serisi SSD’lerini piyasaya sürdü. Yeni tasarımda şirketin maskotu Rex ve “Built on Commitment” sloganı dikkat çekerken, Kingston neredeyse 40 yıllık sektörel …